top of page

Yogabubbel in Tulum

Retraites & yoga in Mexico


Tulum in Mexico is zo’n plek waar je langer blijft hangen dan gepland. Mits je een budget hebt, want Tulum is inmiddels de ‘it-plek’ van Mexico. Maar, wil jij op yoga vakantie of retraite in Mexico? Dan zit je in Tulum gebakken. Yogi’s van over heel de wereld bezoeken dit historische juweeltje, te midden van Mayaruïnes, tropische grotten, parelwitte stranden, watervallen en adembenemende uitzichten. Daarnaast vind jij hier tal van gezellige restaurantjes, winkeltjes, hostels en hotels in boho-stijl. Lang verhaal kort: in Tulum heerst een ‘hippie-vibe’ waar jij op slag verliefd op wordt!

Waar & bij wie?


Tulum barst van de meest luxueuze hotels en retreat centra, maar gelukkig zijn er ook genoeg knusse en betaalbare boetiekhotels. Zo vind je op het strand van Tulum de ‘Chavez Camping’ van Iratch, waar je omringt wordt met fijne hippie achtige vibes. Of wat denk je van het yoga boutique hotel ‘Yoga Shalah’, waar je geniet van dagelijkse yogalessen? En ga je toch voor luxe, dan is het magische resort Ahau Tulum, met yogalessen en ceremonies misschien wel iets voor jou. Geniet!


Waarom?


Voor héél veel yoga in Mexico (op het strand!)

Er is héél veel yoga in Tulum. Je struikelt hier haast over de vele yogastudio’s en yoga retraites. Dus, wil jij even bijkomen van het reizen of backpacken in Mexico? Dan is Tulum your place to be!


Voor de hippie-vibe

Staan Bali en Ibiza in jouw travel top 5, dan vind jij Tulum ook hartstikke leuk. Je vindt er tal van mooie eco-lodges, hippe barretjes met healthy food en last but not least: leuke feestjes én een hippiemarkt, waar je home-made snacks en leuke accessoires vindt.


Voor de prachtige omgeving

In en om Tulum kun je snorkelen, duiken en Maya ruïnes en tropische grotten (Cenotes) bezoeken. Het woord Cenote, of ook wel zoetwaterpool, komt van de Maya’s en betekent ‘afgrond’. De Maya’s gebuikten deze zoetwaterpools als offerplekken voor de regen. Enorm mooi en heel bijzonder!


Hoe dan?


Ben jij aan het reizen in Mexico? Dan vind je Tulum, op twee uur rijden van Cancun, op het schiereiland van Yucatan, mét uitzicht over de turquoise Caraïbische Zee. En plan je een yoga vakantie naar Mexico, dan vlieg je waarschijnlijk op Cancun. Vanaf Cancun is Tulum lekker makkelijk bereikbaar als volgende stop.

bottom of page