top of page

Yoga opleidingen in Amsterdam

3x de beste yoga teacher training in Amsterdam


Denk jij erover na om een yoga teacher training in Amsterdam te volgen? Geweldig, want life changing (geloof mij maar)! Maar, hoe vind je een yoga opleiding die bij je past? Ga je voor klein en intiem, voor populair en hoog aangeschreven of voor versneld? Hieronder vind je mijn 3 favoriete yoga docentenopleidingen in Amsterdam. Een onvergetelijke reis: Namasté!1. Johan Noorloos Teacher Training


Waar & bij wie?

In De Nieuwe Yogaschool volgde ik, verspreid over een aantal maanden, mijn yoga teacher training van de bekendste yogaleraar van Nederland: Johan Noorloos.


Waarom?

Johan Noorloos geeft opleidingen tot Vinyasa - en Yin yogaleraar. Dat doet hij niet alleen, maar met een team van de allerbeste yoga- en meditatieleraren van Nederland, waaronder Daphne Koken en Tijn Touber Eerlijk is eerlijk, het kan soms wat massaal aanvoelen, maar kwaliteit staat centraal.


Johan Noorloos: ‘Gedurende de opleiding nodig ik je uit om jezelf te laten zien op een wijze die je niet gewend bent. Uit je comfortzone komen, het opzoeken van weerstand, daarmee omgaan, maakt sterk. Je kunt alleen maar leniger worden, als je jezelf eerst confronteert met stijve spieren. Je kunt alleen lichter leven, als je durft te voelen wat je in de weg staat. Hoe doorbreek je je patronen en word je een echt inspirerende leraar? Wie daar antwoord op heeft, zal merken dat de yogales geen moeite kost, maar energie genereert, ook voor de leraar zelf.’


Hoe dan?

Tenminste elk kwartaal starten er nieuwe Vinyasa en Yin yoga teacher opleidingen aan de Laurierstraat 109 in Amsterdam centrum/West.2. Yin & Vinyasa @ TULA


Waar & bij wie?

O, o wat heb ik getwijfeld tussen een yoga opleiding bij DNY en TULA! Inmiddels biedt TULA drie 200-urige yoga docentenopleidingen aan: de Vinyasa Yoga Teacher Training, de Summer Intensive Vinyasa Teacher Training en de Yin Yoga Teacher Training.


Waarom?

TULA laat slechts een relatief klein aantal deelnemers toe, waarmee de school een uitzonderlijk hoge kwaliteit van de yoga docentopleidingen garandeert. In deze yoga teacher training staat persoonlijke aandacht dan ook centraal.


De Vinyasa teacher training wordt gegeven door lead teachers Moena de Jong en Beatrice Savaris, de Yin teacher training door lead teacher Hellen van der Harten en de Summer Intensive Vinyasa Teacher Training door lead teachers Marlene Henny & Fleur van Zonneveld.


Hoe dan?

Tenminste twee keer per jaar in Amsterdam West op de Houtrijkstraat 38 of het Bos en Lommerplein 175.3. Delight Yoga


Waar & bij wie?

Wil jij een vakantie combineren met een yoga opleiding? Dan zit je goed bij Delight Yoga. Deze yogaschool biedt haar 200-urige docentenopleidingen versneld aan in één maand. In Amsterdam én... in Portugal!


Waarom?

De yoga teacher training van Delight Yoga combineert Astanga Vinyasa Yoga met elementen van Ayurveda. De eerste twee weken vinden plaats in Portugal en de derde week in Amsterdam.

Voordeel: yogabubbel en een onvergetelijke (Portugese) ervaring! Nadeel: wellicht wat spierpijn en veel kennis tegelijkertijd.


Hoe?

In de zomer in Amsterdam en Portugal.

bottom of page