top of page

Yoga hoofdstad van de wereld: Rishikesh

Yoga walhalla in India


Wil jij op yogareis, yogavakantie of retraite naar India? Dan mag je Rishikesh, de ‘yogahoofdstad’ van de wereld, niet overslaan. Dit stadje, gelegen aan de oevers van de heilige Ganges, zit vol met yoga retreat centra, ashrams en meditatieplekken. En op haast iedere straathoek vind je wel een ayurvedische arts of reikimaster. Kortom; een fantastische spirituele plek voor innerlijke groei én een waar paradijs voor de yogi!


Waar & bij wie?


Bij wie niet, kun je beter vragen! Haast elke ho(s)tel in Rishikesh biedt yoga aan. En dan hebben we het nog niet eens over de talloze ashrams en retreat centra. En o ja, denk je erover na om jouw Reiki of Yoga Teacher Training in India te volgen? Ook dan zit je hier gebakken.


TRAVELTIP! In Rishikesh heb je hotels en hostels in alle prijsklassen. De meeste ho(s)tels zitten echter niet in het centrum van de stad. Het gebied rondom de twee beroemde bruggen is het leukste, want daar is het meeste te zien en te doen.


Waarom?


Voor de yoga

In Rishikesh vind je (echt waar!) honderden yogascholen. In dit gezellige stadje struint minstent één op de vijf bezoekers met een yogamatje rond. Fan-tas-tisch! Vraag bij je ho(s)tel of aan andere reizigers even om een goede aanbeveling, want door de enorme concurrentie verandert het aanbod erg snel.


Voor de ashrams

Rishikesh is onder andere bekend geworden door het bezoek van The Beatles aan de Maharishi Mahesh Yogi Ashram. De ashram zelf is inmiddels vervallen, maar blijft toch bijzonder door de geschiedenis en omdat de muren vol met kleurrijke graffiti staan.


TRAVELTIP! Van alle ashrams in Rishikesh is Parmarth Niketan, met meer dan duizend kamers, de grootste. Gelegen aan de oevers van de heilige rivier de Ganges, combineert deze ashram moderne comfort met traditionele eenvoud en spiritualiteit. Een bezoekje waard?


Voor de Reiki & Ayurveda

Wil jij meer leren over Reiki en Ayurveda? Dan zit je Rishikesh goed. Hier vind je verschillende healers, healing centra en retreats waar jij terecht kunt. Wat denk je bijvoorbeeld van een ayurveda kookles, Reiki behandeling, Ayurvedisch consult of Reiki Teacher Training?


Hoe dan?


Ga jij voor yoga in Rishikesh? Dan pak je in Delhi de trein (6 uur) of bus (7 uur) naar Haridwar. Vanaf Haridwar brengt één van de vele bussen je in een half uurtje naar Rishikesh.

bottom of page