top of page

Werk aan je levensenergie

Yoga, Qigong en Tai Chi vanuit Japan bij jou thuis


Ken jij ‘Zhineng Qigong’ al? Deze vorm van yoga ontstond duizenden jaren geleden in China. Vrij vertaald betekent het: werken aan je levensenergie. In Qigong draait alles om ‘Qi’, jouw spirituele energie, adem en levenskracht. Klinkt heerlijk toch? Dat vonden yogadocenten Maika en Tomer ook. Zij creëerden ‘The traveling studio Yoga Kuukan’. In deze rondreizende studio geven zij lessen en retraites in Qigong, Yoga en Tai Chi. Op dit moment bevindt de studio zich in Japan, maar gelukkig geven Maika en Tomer ook heel veel online lesjes! Een beetje Japan bij jou thuis: genieten toch?


Waar & bij wie?


Maika en Tomer zijn dol op yoga én op reizen. In hun ‘rondreizende studio’ gaven zij al les in Duitsland, Mexico, Thailand en Spanje. Op dit moment staat de studio in het thuisland van Maika, Japan. Maika: ‘Tomer en ik leerden van verschillende docenten, maar volgen niet slechts één specifiek systeem, stijl of goeroe. In plaats daarvan volgen wij ons hart. Dat resulteert zich nu in een prachtige combinatie van Qigong, Tai Chi en Yoga in Japan.’


Waarom?


Voor Qigong

Volgens de Chinese leer bevat ieder lichaamsdeel ‘Qi’. En in een gezond lichaam is ‘Qi’ in balans. Qigong behoudt of herstelt deze balans. De eenvoudige, sierlijke oefeningen volgen de seizoenen en gaan mee met de vijf elementen. Ze stimuleren de levensenergie en zorgen ervoor dat jij ontspannen in het leven staat.


Voor Tai Chi

Ook Tai Chi kent haar roots in het oude China. Deze bewegingsleer en zelfverdedigingskunst is diep verweven met de Taoïstische filosofie en gezondheidsleer. Een serie rustige, vloeiende bewegingen houdt lichaam en geest soepel. Het wordt ook wel meditatie in beweging genoemd.


Voor meer levensenergie

In hun lessen en retraites in Japan nemen Maika en Tomer je aandacht mee in het lichaam, zodat Qi kan stromen. Qigong betekent letterlijk werken (gong) met je levensenergie (Qi).


Hoe dan?


Yoga Kuukan biedt losse lessen en retraites aan. Op dit moment bevindt de studio zich in Kamakura, Japan, maar gelukkig geven Maika en Tomer ook heel veel online lesjes! Een beetje Japan bij jou thuis: genieten toch?

bottom of page