top of page

Volunteer @ African yoga project

Change the world: yoga in Kenia


Heb je weleens gehoord van het Africa Yoga Project? Met behulp van transformele yoga creëert dit project kansen voor jongeren. Hoe? Onder meer met gratis yoga in de sloppenwijken én een yoga teacher training in Kenia. Kansarme jongeren krijgen zo de kans om geld te verdienen als yogaleraar en ondertussen in hun gemeenschap de ‘transformerende effecten’ van yoga te verspreiden. En jij kunt daar deel van uit maken!


Waar & bij wie?


Wekelijks geven zo’n tachtig leraren van het Africa Yoga Project ruim driehonderd gratis lessen in de sloppen. Hoe hopelozer de plek, hoe meer behoefte aan yoga in Kenia, meent de Amerikaanse directrice Paige Elenson: ‘Het grootste probleem van de sloppen is niet het gebrek aan elektriciteit of wc’s. Het is het gebrek aan hoop. Yoga brengt hoop. En meer. Yoga laat je van je lichaam houden zodat je wel een muskietennet of een condoom gebruikt. We verspreiden yoga in Kenia en veranderen het systeem van binnenuit.’


Waarom?


Voor yoga in Nairobi

Ben jij aan het reizen of backpacken in Kenia? Dan mag je een bezoekje aan de ‘Shine Centre Yoga Studio’ in Nairobi niet overslaan! De inmiddels afgestudeerde yoga docentstudenten van het Africa Yoga Project geven hier hun lessen. Jij bent welkom voor een community class op zaterdag, op basis van donatie of voor één van de vele yoga workshops.


Voor vrijwilligerswerk in Kenia

Wil jij jouw steentje bijdragen aan het Afrika Yoga Project? Dat kan! Zo kun je bijvoorbeeld mentor in het AYP Mentor program worden. Dit programma is ontwikkeld om een ​​brug te slaan tussen aspirant-Keniaanse leraren en individuen over de hele wereld. Mentoren uit de VS, Canada, Australië en Europa gingen jou al voor.


Voor het community gevoel

Inmiddels leidde The Afrika Yoga Project al meer dan 400 jongeren uit Afrika op tot yogadocent. Zij geven, in dienst van The Yoga Project, inmiddels 300 (gratis) yogalessen in Kenia per week. Dat is toch fantastisch!


Hoe dan?


Op reis in Kenia? Dan vind je het Afrika Yoga Project en de Shine Centre Yoga Studio in hartje Nairobi, op de bovenste verdieping van het oude Diamond Plaza- in de noord toren.

bottom of page