top of page

The Sacred Valley in Peru

Yoga & retreats in The Sacred Valley


Vlakbij Cusco ligt de prachtige Heilige Vallei van de Inca’s, in het Spaans: ‘Valle Sagrado de los Incas’. Hier vind je ruïnes van Incaforten en -heiligdommen, de uitgestrekte zoutpannen Salinas de Maras, kleurrijke markten, charmante stadjes én de mooiste yoga retraites in Peru. In The Sacred Valley bevind jij je midden in de natuur, even weg van het levendige Cusco. De perfecte stop tijdens het reizen of backpacken in Peru.

Waar & bij wie?


Wil jij op yoga reis of yoga vakantie in Peru? Of droom jij van een yoga retreat in Peru? Dan mag je de Sacred Valley niet overslaan! De Heilige Vallei van de Inca’s betovert je met haar schilderachtige natuur, prachtige Incaruïnes en natuurlijk; de Machu Picchu. Op deze spirituele plek voel jij je dichter bij jezelf en de natuur dan ooit! Kortom; een yoga retreat in Sacred Valley prikkelt al je zintuigen!


Toen ik in Peru was hoorde ik veel goede verhalen over ‘Yoga Mandala’: een yogahotel omringd door de bergen van de Andes. Maar, Google gerust eens rond, want aan yoga in Sacred Valley is zeker geen gebrek! In de Heilige Vallei vind jij tal van yoga en meditatie retreat centra waar je geniet van healing, meditatie en yoga in Peru.


Waarom?


Voor de prachtige retreats

In The Sacred Valley struikel je haast over de vele retreat centra. De één nog mooier dan de ander. Voor iedereen en voor elk budget is er wel wat wils. Zo richten sommige retraite centra in de Heilige Vallei zich alleen op yoga en meditatie, maar andere ook op energiewerk, zoals reiki, en ceremonies, zoals Ayahuasca.


Voor de Incaruïnes & zoutpannen

The Sacred Valley staat bekend om haar eeuwenoude Incaruïnes. Plaza de Armas is daar een mooi voorbeeld van. Deze oude Incacitadel met overblijfselen van ceremoniële en militaire gebouwen is spectaculair. En wat denk je van Moray, een mysterieus plaatsje dat bekendstaat om haar perfect cirkelvormige terrassen, aangelegd door de Inca’s? En dan is er ook nog Salinas de Maras; een gebied vol zoutpannen, waar al tijdens de Incaperiode zout werd gewonnen.


Voor de markt van Pisac

In dit ontspannen dorpje vind je een gezellige markt en bijzondere Incaterrassen. Een heerlijke eerste stop of leuk uitje tijdens je verblijf in de Heilige Vallei.


Hoe dan?


Ben jij aan het reizen in Peru? Dan neem je vanuit Cuzco eenvoudig een minibus naar Pisac of Urubamba. Tussen Pisac en Urubamba en Urubamba en Ollantaytambo rijden vrijwel de hele dag door collectivo’s. En mocht je onderweg in één van de dorpjes willen uitstappen, dan kan dat! De collectivo’s stoppen overal.

bottom of page