top of page

Sprookjesachtig retreat in Portugal: Vale de Moses

Massages, acupunctuur en yoga in Portugal


Vriendin en yogamaatje Fenna vertelde mij laatst over haar 'dream retreat': Vale de Moses.

Een aantal jaar geleden bezocht haar moeder deze retraite in Portugal: een finca midden in een sprookjesachtige vallei. Hier geniet je van yoga in houten en glazen (!) shala’s, heerlijke veggie maaltijden vers uit eigen tuin, therapeutische massages en acupunctuur. The Guardian, The Telegraph en Yoga Journal noemden Vale de Moses al ‘één van de beste yoga-retraites ter wereld’. Na dit betoog, kon ik nog maar aan één ding denken: Fenna, mag ik als-je-blieft met je mee?


Waar & bij wie?


In 2007 nam familie ‘Winter’ een sabbatical. Een jaar lang reisden vader, moeder, hun twee kids en hond Europa rond. In Portugal vonden zij een vallei met precies dezelfde naam als hun hond ‘Moses’. Hier raakten zij op slag verliefd op het landschap, de Portugese cultuur, de gastvrijheid van de mensen en de duurzame way of life. De familie besloot te blijven en startte hier ‘Vale de Moses’: een prachtige plek voor iedereen die ook even toe is aan een (welverdiende) break en yoga in Portugal.


Waarom?


Voor rust en ontspanning

Ben jij op zoek naar rust, ontspanning en yoga in de natuur van Portugal? Dan is Vale de Moses perfect voor jou. De combinatie van goed eten en slapen, yoga in de schone berglucht, therapeutische massages, acupunctuur, bergwandelingen en zwemmen biedt jou die energy boost waar jij zo aan toe bent.


Voor de yoga Vale de Moses biedt in de maanden maart tot oktober wekelijks een yoga-retraite in Portugal aan. De retreat-dagen beginnen met een geleide meditatiewandeling door het bos, gevolgd door een heerlijke flowing & energetic morning class, geïnspireerd op Ashtanga, Vinyasa Flow en Dynamic Hatha Yoga. De middaglessen focussen zich op Yin Yoga, Asana practice en het heerlijk speelse Acro Yoga. Tussen de yogalessen door geniet je van massages, acupunctuur en vrije tijd waarin je kunt zwemmen, wandelen of gewoon genieten van de relaxte sfeer van Vale de Moses.


Voor de veggie meals En dan nog… de heerlijke veggie meals geïnspireerd op Ayurveda. Volgens Vale de Moses: ‘altijd kleurrijk, healthy, rijk aan zelf gekweekte kruiden én zielbevredigend’.


Hoe dan?


Droom jij nu, net zoals Fenna en ik, ook van een yoga retreat in Portugal @ Vale de Moses? Maak die droom dan waar! Je vindt Vale de Moses in Castelo Branco, centraal Portugal. Reserveren kan via de eigen website van het retreat center. Geniet!

bottom of page