top of page

Retraite zonder commercie: Rincón del Mar

Yoga, massages en meer in een Caribisch paradijs in Colombia


Rincón del Mar, waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Deze plek vind je zelfs niet in de Lonely Planet. Kortom; een onontdekt pareltje, waar je, net zoals de bevolking, blootvoets rondslentert. Vergeet het toeristische Cartagena en overvolle Tyrona park. In Rincón del Mar vind je het échte Caraïbische leven. Denk aan hagelwitte stranden, palmbomen, verse kreeft en een ontzettend gezellige Afro-Colombiaanse bevolking. Voeg daar dagelijkse yogalessen en geweldige massages aan toe en je hebt een retraite zonder commercie ;)

Waar & bij wie?


Wij verbleven in Ecolodge Dos Aguas. De droom van de Colombiaanse eigenaresse en haar Italiaanse man. Tijdens hun reizen werden zij op slag verliefd op Rincón del Mar en op elkaar. Ze besloten te blijven en hier een ecologisch hostel neer te zetten. Alles, maar dan ook echt alles, is duurzaam.

Het resultaat? Een prachtige bamboo lodge, gemaakt van natuurlijke materialen, waarin oude tradities en modern design samenkomen. Leuke bijkomstigheid: dagelijkse slow flow yogalessen én heerlijke massages, direct aan het strand of achterliggend moeras.

Waarom?


Voor Islas de San Bernardo

De lokale vissersmannen brengen je maar wat graag in hun bootje naar één van de eilandjes van San Bernardo. Hier vind je Caribische pareltjes. Denk aan hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee, honderden palmbomen en bergen reusachtige schelpen. Kies voor een retourtje (half uurtje heen en half uurtje terug) of voor een overnachting.


Voor de plankton-tour

‘Plankton, plankton!’, klinkt het dagelijks rond een uurtje of 18.30. Dan vertrekken de lokale vissersmannen vanuit Rincón del Mar op ‘plankton-tour’. Eenmaal op zee spring je, met snorkel, het water in. Daar ervaar je ware magie van moeder aarde. De lichtgevende plankton zorgt voor neon blauwe golven en duizenden sterretjes!


Voor de yoga en massages

Naar Rincón del Mar kom je natuurlijk in de eerste plaats om te ontspannen en te genieten. De lokale vrouwelijke bevolking helpt je daar graag bij. Met verse aloë vera en heerlijke oliën geniet jij van één van de beste massages ooit. En aan het eind van iedere middag pak je in Dos Aguas een heerlijke yogales mee.


Hoe dan?


Vanaf Cartagena neem je de bus naar het plaatsje San Onofre. Deze rit duurt zo’n twee uur. Vanaf San Onofre ga je het laatste half uur per motortaxi of taxi naar het strand van Rincón del Mar.


TRAVELTIP! In Rincón del Mar vind je geen ATM en ook geen supermarkt (wel kleine kioskjes). Neem dus voldoende contant geld en eventuele boodschappen mee vanuit Cartagena of San Onofre.

bottom of page