top of page

Pluk de herfst!

3x los in een eetbaar bos


Hoera het is herfst! Dat betekent (naast regen) gelukkig ook: kastanjes, noten, paddenstoelen en pompoen! Wist je dat je in je eigen stad allerlei lekkers op straat kunt vinden? Dat klinkt een beetje gek, maar tamme kastanjes en hazelnootjes liggen er voor het oprapen! En zeg nou zelf, wat is er lekkerder, biologischer én verser dan een zelf verzameld maaltje? Dus pluk de herfst en haal hem in huis! Waar je al dat lekkers vindt? Hieronder vind je drie tips.

1. Wildplukwijzer

Zelf op pad? De Wildplukwijzer wijst je de weg! Deze handige app brengt, met jouw hulp, alle openbare fruitbomen en -struiken, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten bij jou om de hoek in kaart. Op ontdekking dus!


2. Foodwalks

Met Foodwalks wandel of fiets jij, samen met een gids, een hele maaltijd bij elkaar! Op zo'n tochtje komen de oude tradities van zelfgemaakte bramenjam, zomersalades en kastanjetaart weer tot leven.


3. Mijn Stadstuin

Je eigen biologische groenten verbouwen? Dat kan in een stadstuin van 50 m2 in een heerlijke natuurlijke omgeving op fietsafstand van Amsterdam (!) Bij mijn stadstuin in Amsterdam verbouw je je eigen groenten, fruit, bloemen en planten. Hier vind je een oase aan kennis en groene vingers. De tuinbutlers helpen je met het verzorgen van de flora en er is genoeg materiaal om te beginnen, dus wees er snel bij want er zijn nog maar een paar tuintjes over..

bottom of page