We mogen bijna weer! Yoga in Amsterdam

6x Genieten van yoga in Amsterdam


Nog hééééél eventjes en dan is het zover: de studio's mogen weer open! Ook in Amsterdam, dé yoga hotspot van Nederland. Op haast iedere hoek van elke straat in het centrum, maar ook in Oost, Zuid en West vind je hier wel een prachtige yogaschool. Keuzestress! Want hoe kies je uit al dit moois jouw favoriet? Hieronder vind je mijn 6 favoriete yogascholen in Amsterdam. Misschien zit jouw perfecte match er ook wel tussen.1. TULA


Waar & bij wie?

My personal favorite! De altijd vriendelijke eigenaren Ruben en Viki hebben inmiddels twee vestigingen in Amsterdam West.


Waarom?

Beide TULA's zijn kleine, maar erg mooie yogascholen met veel ruimte voor persoonlijke aandacht én mogelijkheden tot het volgen van een Vinyasa, Yoga Nidra of Yin teacher training.


TRAVELTIP! Volg bij TULA zeker eens een Vinyasa-les van Alicia Ingruber. Deze powervrouw inspireert met haar speelse flowlessen, die zij altijd voorziet van een 'persoonlijke touch’. Niet te serieus, maar warm en met een glimlach.


Hoe dan?

In West dus, op de Houtrijkstraat 38 of op het Bos en Lommerplein 175.2. De Nieuwe Yogaschool


Waar & bij wie?

In dit Amsterdamse oude schoolgebouw werd ik op slag verliefd op yoga. Een jaar later begon ik hier mijn yoga-avontuur, met een teacher training van de bekendste yogaleraar van Nederland en mede-eigenaar van DNY: Johan Noorloos.


Waarom?

In De Nieuwe Yogaschool geeft een team van inspirerende en docenten wekelijks zo’n negentig yoga- en meditatielessen! En in het café HartBiet geniet je voor of na zo’n fijne yogasessie van een biologisch hapje of lekkere verse smoothie.

Eerlijk is eerlijk, door de grootschaligheid is het contact niet altijd even persoonlijk, maar de hoge kwaliteit en heerlijke vibe maken deze school tot een absolute topper.


Hoe dan?

Lekker makkelijk met de fiets, bus of tram naar de Laurierstraat 109 in Amsterdam centrum/West.3. The Conscious Club


Waar & bij wie?

The Conscious Club, van Elizabeth en Charon, is als een ‘stadsoase’. In dit eerste publieke klimaat neutrale grachtenpand van Amsterdam, draait alles om duurzaamheid en bewustzijn.


Waarom?

De sacred space (de binnenkant van het herenpand) is met alleen natuurlijke producten gebouwd en ingericht met tweedehands meubels. En die sfeer, die proef je! Naast yoga en meditatie kun je hier trouwens ook terecht voor martial arts, breathwork, dans en ceremonies.


Hoe dan?

Langs de Lauriergracht (net achter De Nieuwe Yogaschool) op nummer 142.4. Delight Yoga


Waar & bij wie?

Helaas voor de Onefitters en Classpassers onder ons; de meeste lessen van deze school, met haar 4 Amsterdamse vestigingen, bezoek je alleen met een abonnement of los ticket.


Waarom?

De hoge kwaliteit, van lessen en teachers, maakt dat deze school op zichzelf staat. Naast heerlijke yogalessen biedt Delight Yoga ook diverse teacher trainingen aan. Van de ‘standaard’ yoga teacher training tot aan een pranayama teacher training of ayurveda practitioner study.


Hoe dan?

Delight Yoga telt maar liefs 4 vestigingen in Amsterdam, dus grote kans dat er eentje dicht bij jou in de buurt zit!5. Bluebirds


Waar & bij wie?

Nog niet zo heel lang geleden opende deze school een derde studio, dit keer in Amsterdam West. Hier maakte ik kennis met het concept.


Waarom?

Naast yoga en meditatie biedt Bluebirds ook massages, voedingsadvies, fysio, coaching én mooie producten aan, zoals die van Rock Your World. Kortom, een heerlijke portie happiness!


Hoe dan?

Op de Jan Evertsenstraat 4-8 (West), Louise Wentstraat 186 (Oost) of de Prinsengracht 493 (Centrum).6. The Cosmos


Waar & bij wie?

In Oud West vind je The Cosmos, een Yoga + Wellbeing studio.


Waarom?

Hier geniet je van yoga met een ‘speciaal tintje’, vaak net even anders dan anders. Denk bijvoorbeeld aan Moon Yoga, Chakra Yoga, Aromatherapy Yoga, Candlelight Yin en Sunrise Yoga. Genieten geblazen!


Hoe dan?

Naast de Ten Katemarkt op de Jan Hanzenstraat 54 H.


© 2020 Liefs, Retourtje Happiness

  • Instagram