top of page

Lees- en yogatip! Energieke adelaarflow

Zonder weerstand in balans


Lieve jij, hoe voelt je lichaam nu, op dit moment? Hoe voelen je schouders aan? Hoe energiek ben je en hoe gefocust? Als journaliste schrijf ik regelmatig voor Yoga Magazine. In de vorige editie beschreef ik de Adelaar-serie. Die helpt je bij het (her)vinden van je kracht, focus en balans.


Mythische vogel

Met de Adelaar (Garudasasa) breng je een ode aan de mythische vogel uit de hindoeïstische mythologie. Als het voertuig van de god Vishnu wordt Garuda gezien als de ‘koning van de vogels’. Ook het Tibetaanse boeddhisme omschrijft de adelaar als een magische soort: de vogel die vliegt, vliegt en nooit landt. Volgens de mythe beweegt de adelaar op de ‘flow’ van energie. Hij staat open voor alles wat hij tegenkomt en vindt telkens weer een manier om, zonder weerstand, in balans te blijven.


Kracht, focus en balans

In de Adelaarhouding zijn je armen en benen als het ware om elkaar heen gevlochten. Let op: weerstand zorgt er in deze asana voor dat je gespannen raakt. En op dat moment verlies jij je evenwicht. Sta daarom open voor mogelijkheden en merk dat je energie zich eindeloos vernieuwt. Door je lichaam zo compact mogelijk te maken, train jij je kracht, focus en balans. Daarnaast bevordert de Adelaar je concentratie en strekt je kuiten, heupen, schouders en bovenrug. Heerlijk in deze tijd!


Lees hier mijn artikel over de Adelaar-serie en geniet.

bottom of page