top of page

Kust van Kenia: yoga walhalla!

Lamu: the place to be voor yoga in Afrika


Dit kwam voor mij als een (hele!) grote verassing: de Keniaanse kust blijkt een klein yoga walhalla! En dan met name het noordelijke eilandje Lamu. De Swahili cultuur gecombineerd met een heuse boho vibe én het feit dat hier geen auto’s rijden, maakt Lamu tot dé perfecte plek voor yoga in Afrika. Alle hotels, B&B’s en resorts bieden hier yogalessen aan. Maar, er is meer! Iedere lente vindt op dit kleine eiland het Lamu Yoga Festival plaats: vier dagen, met meer dan 25 leraren en 150 lessen, meditaties, workshops en vooral héél veel yoga in Kenia!

Waar & bij wie?


Dit internationale yogafestival wordt in 2020, van 4 tot 8 maart, al voor het 7e jaar op rij georganiseerd op het eiland Lamu, één van de oudste en best bewaarde Swahili gemeenschappen voor de Keniaanse kust. De Nederlandse Monika Fauth is de drijvende kracht achter dit relaxte festijn met yogi's uit alle windstreken.


Waarom?


Een bezoekje aan het Lamu Yoga Festival breid je eenvoudig uit met een safari en/of een verblijf in een uniek yogahotel/retreatcenter aan de Keniaanse kust. Op Lamu vind je, ook buiten het festivalseizoen, dagelijks yogalessen van talloze docenten en daarnaast is er genoeg tijd om van de zon, zee en het strand te genieten. Do we need to say more?


Hoe dan?


Eén van de eilandjes direct tegenover Lamu heeft een eigen vliegveldje met dagelijkse binnenlandse vluchten vanuit Nairobi (Fly 540 of Air Kenya), Mombasa (Mombasa Air Safari) of Malindi (Fly 540). Daarnaast kun je, in zo’n 6 tot 8 uur, ook met de bus vanuit Mombasa naar Lamu.

bottom of page