top of page

Karma Yoga: slaap in ‘a tiny house’ in Australië

Help de (bio) boer tijdens jouw reis in Australië


Ben jij aan het reizen of backpacken in Australië? En ben je die snurkende ‘dorm-genoten’ soms echt wel even beu? (ik wel!) Hoe lijkt het je dan om een paar dagen in the middle of nowhere door te brengen? Bijvoorbeeld in een klein huisje, ergens op een boerderij in Australië? Nou, dat kan! Shacky, opgericht door de Utrechtse Joep, is een nieuwe vorm van glamping of Airbnb, maar dan met een sociale insteek én 'mini huisjes'. Met jouw overnachting in een ‘tiny house’ op het boerenland investeer jij in een lokale boerderij. Leuk voor jou en leuk voor de lokale (bio) boer!


Waar & bij wie?


Op de website van Shacky huur je een mini huisje op een Australische boerderij. Daarmee help jij de boeren ‘uit de brand’. Doordat jij komt logeren, help je de boer waarbij je verblijft aan een extra inkomen. Een soort van karma yoga, maar dan ‘slapend’. Welterusten!


Waarom?


Voor de lokale boer

Het leven op een Australische boerderij is helaas niet alleen maar ‘laid back’. In Australië hebben veel boeren het moeilijk. Financiële stress door dalende landbouwinkomsten leidt tot hoge depressies, waardoor veel boeren hun land moeten verlaten. En dat is zonde, want waar haal jij jouw heerlijke bio boodschappen dan?


Voor het slapen in een ‘tiny house’

Ben jij aan het reizen of backpacken in Australië en houd jij van kamperen, Airbnb’en en het buitenleven? Dan is het slapen in een ‘tiny house’ op het land van een Australische boerderij echt iets voor jou!


Voor het slapen op een boerderij

Wil jij tijdens jouw reis in Australië genieten van de natuur, smullen van biologische producten en gewekt worden door een groepje mekkerende geiten? Dan vind jij het slapen in één van deze mini-huisjes vast heel leuk!


Hoe dan?


Shacky is nog in opkomst, maar op de website vind je al een aantal ‘tiny houses’. Weer eens wat anders tijdens het backpacken in Australië. Geniet!

bottom of page