top of page

Hidden gem: Ayampe

Ceremonies en yoga in Ecuador



In Ayampe lijkt het concept ‘tijd’ niet te bestaan. Een praatje maak je hier met de vriendelijke dorpsbewoners, die je steevast begroeten, of met de lokale surfers en yogadocenten. Slapen doe je pal aan het strand, in een prachtige lodge gemaakt van bamboe. En heb je trek? Dan bestel je verse garnalen bij de ‘camarones guy’, die je ’s morgens wekt met zijn vrolijke roep: ‘camarones, camarones’, waar Niels al snel van maakte: ‘camarones, kom erom!’ Maar waar je hier echt voor komt? Voor de geweldige golven, fijnste yogalessen en... meest inspirerende ceremonies. In onze 7 maanden durende reis door Zuid-Amerika werd Ayampe in Eucador onze ‘favorite hidden gem’.

Waar & bij wie?


Wij verbleven op een romantische locatie, pal aan het strand: Vistamar. In deze prachtige bamboo lodge slaap je, voor zo’n 30 euro per nacht, in een ecologische kamer, beoefen je yoga op de daarvoor aangelegde yogavloer en geniet je op zolder, met een flesje vino, van de meest geweldige zonsondergangen op zee.


Maar, er is meer… We hoorden namelijk over Wild Child Village, een boutique eco retreat center in Ayampe, Ecuador. Hier vind je een ‘conscious collective’ van kunstenaars die zich bezighouden met spiritualiteit, artistieke expressie, yoga en sjamanistische ceremonies. Kies je voor een verblijf in Wild Child Village? Dan maak je onderdeel uit van de ‘familie’. Je slaapt hier voor zo’n 35 euro per nacht.

Waarom?


Voor de golven

Ayampe is in de eerste plaats een ‘slaperig surfstadje’ waar je de beste golven van Ecuador vindt. Huur een plank, neem een les en geniet!


Voor de yoga & ceremonies

Yoga beoefen je in Vistamar, Wild Child Village of in Otras Olas, een schattig café waar je iedere ochtend om 09.00, direct aan het strand, geniet van yoga in Ecuador.

Bij Wild Child Village kun je terecht voor sjamanistische ceremonies die al duizenden jaren, in oude wijsheidstradities, over de hele wereld beoefend worden. Nu duiken ze ook op in de moderne wereld. Getrainde genezers geven life changing genezingsceremonies, met onder meer San Pedro, Ayahuasca, Kombo en Cacao.


Voor Isla de la Plata

Vanuit Ayampe regel je gemakkelijk een overtochtje naar Isla de la Plata, ook wel: the poor mans Galapagos. Op dit kleine eiland maak je kennis met de schattige Blue Footed Boobie en zie je onder meer de Palo Santo boom in levende lijve.


Hoe dan?


Het ‘Ibiza’ van Ecuador, Montañita, vind je op een klein half uurtje van het schattige Ayampe. Vanuit het bekende Montañita spring je op de eerste bus richting Puerto Lopez of neem je een taxi.

bottom of page