top of page

Ayurvedic nature retreat in Sri Lanka

Holistische gezondheid, mindfulness en ‘natuurtherapie’ in Sri Lanka


Wauw, wat een retraite pareltje vonden wij in Sri Lanka! Te midden van wilde tropische tuinen ligt de Plantation Villa: een Ayurvedic nature retreat. In dit centrum ligt de focus op holistische gezondheid, mindfulness en ‘natuurtherapie’. Een team van ervaren yogadocenten, Ayurvedische artsen en therapeuten combineren hier voeding, kruidengeneesmiddelen en het leven in de natuur met mindfulness, yoga en meditatie. Alles met persoonlijke aandacht, zodat jij je lichter voelt in lichaam en geest.


Waar & bij wie?


Eigenaresse Ishara de Silva was ooit een succesvol bankier in Londen. Toen Ishara ziek werd, besloot zij haar ‘succesvolle’ leven achter zich te laten en drie maanden door te brengen in een Ayurveda retreat in Sri Lanka. Middels Ayurveda bereikte zij effecten die de Westerse geneeskunde voor onmogelijk hield.


Op dat moment besloot Ishara haar leven om te gooien. Ze leerde over holistisch welzijn, geluk en innerlijke vrede en keerde terug naar haar geboorteplaats: Sri Lanka. Hier startte zij ‘Plantation Villa’, waar ze de boeddhistische leer van Metta (liefdevolle vriendelijkheid) omarmt en ‘goed’ is voor haar medewerkers, bezoekers, de gemeenschap én het milieu.


Waarom?


Voor het Ayurvedische programma

Wil jij meer balans in je leven, werken aan een betere gezondheid of een moeilijke tijd verwerken? Dan zit je bij deze retraite in Sri Lanka goed. Op de Plantation Villa helpt een team van Ayurvedische artsen, therapeuten, coaches, genezers, meditatiemasters, klinische psychologen en yoga-instructeurs jou goed op weg. Alle retraites zijn inclusief een consult met de Ayurvedische arts, maaltijden en dagelijkse yoga- en meditatielessen. Naast de standaard ‘Detox, Full Ayurveda en Weight Loss’ retreats in Sri Lanka heeft de plantage ook een aantal themaretraites zoals Reiki, Raw Food, Meditation en New Woman.


Voor de Ayurvedic maaltijden uit eigen tuin

Plantation Villa volgt een 'farm-to-plate-beleid’. Dat betekent dat fruit, groente, specerijen en planten direct uit de biologische tuin van de plantage komen. En.. ingrediënten die niet in de tuin groeien, worden bij de omliggende boerderijen gehaald. Goed voor het milieu, de gemeenschap en ook nog eens hartstikke lekker!


Voor de sprookjesachtige locatie

De koloniale villa bevindt zich op een plantage vol rubber, kokosnoten, kaneel en zwarte peper. Overal vind je tropische flora en fauna, inclusief zeldzame vogels en vlinders! En dan hebben we het nog niets eens over de open veranda, traditionele tapijten, schilderachtige lampen en het heerlijke zwembad.


Hoe dan?

Wil jij op ayurveda/ yogavakantie in Sri Lanka? En zie jij deze retraite wel zitten? Dan vind je Plantation Villa op 15 kilometer van het centrum van Kalutara. Het ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Colombo en 80 kilometer van de internationale luchthaven Bandaranaike.

bottom of page