top of page

Ayurveda Practitioner Studies @ Delight Yoga

Alles leren over Ayurveda in Amsterdam


Droom jij van een carrière als Ayurveda Practicioner? Of wil jij jouw vaardigheden en ervaringen op het gebied van Ayurveda verdiepen? Dan is de opleiding ‘Ayurveda Practitioner Studies’ misschien wel iets voor jou. Tijdens deze opleiding bestudeer jij alle belangrijke aspecten van Ayurveda. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om als Ayurvedisch Therapeut (toekomstige) klanten te ondersteunen in hun zoektocht naar een betere gezondheid. Of je voor dit alles helemaal naar India moet? Welnee, deze Ayurveda opleiding volg jij gewoon in Amsterdam, bij Delight Academy van Delight Yoga.


Waar & bij wie?


De Delight Academy van Delight Yoga biedt verschillende Ayurveda programma’s aan, waaronder de vierjarige bacheloropleiding ‘Ayurveda Practitioner Studies’ in Amsterdam. Liever wat laagdrempeliger starten? Dan is de workshop Foundation on Ayurveda (50 uur), de voedingscursus Ayurveda (60 uur) of de kookworkshop Ayurveda (3 dagen) misschien wel iets voor jou.


Waarom?


Voor: Ayurveda for Self-Healing ( jaar 1 )

In het eerste jaar van de Ayurveda opleiding in Amsterdam leer je over de basisprincipes van Ayurveda. Je legt een solide basis op het gebied van Ayurvedische voeding, massage, dagelijkse routine, yoga, kruiden en remedies. In dit jaar focus jij je op theorie, praktische vaardigheden, behandelvaardigheden en lesgeven.


Voor: Ayurveda as Preventive Medicine ( jaar 2 )

In het tweede jaar van de Ayurveda Practitioner Studies ga je dieper in op de basisprincipes van Ayurveda. Er is extra aandacht voor de kwaliteiten en vaardigheden van een Ayurveda Therapeut. Zo leer je onder meer echte cliënten te evalueren en te adviseren.


Voor: Ayurveda in Full Healing Practice ( jaar 3 & 4 )

In het derde jaar van de Ayurveda opleiding ga je aan de slag met de geavanceerde principes van Ayurveda, die essentieel zijn om cliënten te evalueren en te diagnosticeren. Je gaat op klinisch niveau werken met praktische cases en echte cliënten. In het vierde en laatste jaar van je opleiding ligt de focus op het in praktijk brengen van alle theorie, middels praktische modules.


Hoe dan?


De Ayurveda Practitioner Studies in Amsterdam start jaarlijks in september. Elk jaar bestaat uit ongeveer 210 contacturen en 400 tot 600 uren zelfstudie. Je vindt de Delight Academy in hartje Amsterdam.

bottom of page