top of page

Ayahuasca in Peru

Ceremonie in de AmazoneIn de Amazone gebruiken de indianen het al duizenden jaren: Ayahuasca, of ook wel ‘de slingerplant van de ziel’. Deze plant, of dit medicijn, staat bekend om haar sterke helende en visionaire krachten en wordt inmiddels wereldwijd en met succes gebruikt door sjamanen, healers en therapeuten. Een lang verhaal kort: Ayahuasca laat je een reis in je onderbewuste maken. Velen zien het als de 'sleutel’ die de poort naar je onderbewustzijn opent. Interessant? Dat vonden wij nou ook! Uit nieuwsgierigheid naar ‘dat wat er nog meer is’, bezochten Niels en ik, midden in de Amazone van Peru, een sjamaan.

Waar & bij wie?


Wil jij tijdens jouw reis in Peru de Amazone bezoeken? Dan is Iquitos je startpunt. Dit is de grootste stad ter wereld die je niet via de weg, maar alleen per boot of vliegtuig bereikt. Het is een welvarende, levendige jungle-metropool. Kortom; een interessante stad waar jij jouw jungletour en/of Ayahuasca in Peru regelt.


Je vindt veel verschillende (prijzige) retraites in Iquitos, waar je vaak alleen terechtkunt voor een lang weekend of volledige week. Maar, je kunt het net zoals wij ook anders aanpakken. Niels en ik combineerden een jungletour van vier dagen met één avond Ayahuasca in de Amazone. Dit boekten wij bij Ecological Jungle Trips, een kleine tour agency van vader Alex en zoon Diego. Zij namen ons mee naar hun lodge midden in de Amazone, zo’n drie uur varen van Iquitos.


Waarom?


Voor de ‘reis’

Ayahuasca is een sterke detox. Het zuivert je lichaam, bloed en organen en helpt je bij stress, depressieve gevoelens en zelfs trauma’s. Heb je de Ayahuasca gedronken, dan start je ‘innerlijke reis’. Het laat je zien wat door jou gezien moet worden. Misschien herleef je situaties uit het verleden die nog verwerkt moeten worden. Misschien zie je prachtige visioenen. En misschien moet je gewoon wel even horen dat alles goed is zoals het is. Voor iedereen is de reis uniek en weer net even anders.


Voor de healing

Al duizenden jaren wordt Ayahuasca gebruikt als medicijn. Bijvoorbeeld voor het verminderen van stress, negatieve denkpatronen en om meer in het hier en nu te kunnen leven. Ayahuasca kan subtiele veranderingen brengen, die op een langere termijn kunnen leiden tot grote veranderingen. Sjamanen geloven dat iedereen in zijn of haar ceremonie krijgt wat hij of zij op dat moment nodig heeft.


Voor de ervaring

Door haar unieke eigenschappen, weet je vooraf nooit niet precies wat Ayahuasca je oplevert. Voor velen is een Ayahuasca ceremonie in Peru life changing, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Wel is het altijd bijzonder, zeker als je Ayahuasca in de Amazone drinkt. De honderden natuur- en dierengeluiden om je heen worden versterkt en jij voelt je dichter bij de natuur dan ooit: magisch!


Hoe dan?


Wij regelden onze jungletour en Ayahuasca in Peru bij tour agency Ecological Jungle Trips. Dit bureautje vind je aan de Jr. Putumayo 163 (2e verdieping) in Iquitos. Maar er zijn meer opties, zoals retraites in Iquitos of sjamanen die tegenwoordig ook Ayahuasca naar Cusco brengen. Natuurlijk kun je ook verder kijken naar Ayahuasca in Brazilië of tegenwoordig zelfs in Nederland.


TRAVELTIP! Pas in de Amazone op voor oplichters die je voor weinig geld Ayahuasca aanbieden. Dit zijn geen sjamanen of medicijnmannen. Zij hebben dus geen ervaring met het begeleiden van deze ceremonies. Regel je Ayahuasca in Iquitos, of waar dan ook, daarom altijd bij een tourbureau, hostel of retreat center.

bottom of page