top of page

5x Travelguides om bij weg te dromen

Feed your wanderlust!


Voorlopig nog even niet in het vliegtuig naar Azië of Zuid-Amerika, maar… dat betekent niet dat we niet kunnen plannen en dromen! Eén van de leukste dingen aan een reis of retreat vind ik namelijk de voorpret! Lekker wegdromen bij foto’s van de mooiste locaties en blogs afspeuren naar hidden gems. Veel travelbloggers gingen jou al voor. Zij verzamelden hun tips & tops in een aantal hele fijne travelguides. Hieronder vind je mijn top 5. Veel leesplezier!

1. Feed Your Wanderlust

Deze travel guide, voor een bohemian lifestyle, komt van Anne de Buck: oprichtster van (urban) travel en lifestyle blog Your Little Black Book. Als professioneel travelblogger reist Anne de hele wereld over op zoek naar de leukste hotspots en verborgen parels. In deze travelguide neemt zij je mee naar mooie bestemmingen om te onthaasten en de drukte van de stad te ontvluchten.

2. Little escapes

Voor als we straks weer kunnen: 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen van Maartje Diepstraten. Maartje ken je misschien van haar blog Barts Boekje. In deze guide ontbreken grote steden als Amsterdam en Rotterdam natuurlijk niet, maar is er vooral veel aandacht voor de plekken waar je niet snel aan denkt zoals Brummen, Apeldoorn, Kessel, Schagel, Wolphaartsdijk.


3. Solo reizen

Hoe je in je eentje de wereld trotseert, door Liesbeth Rasker van de reisblog Bag to Reality. Liesbeth, fervent soloreiziger, laat in Solo reizen zien hoe je in je eentje de wereld verkent. Stel, je hebt straks tijd, zin en geld om op reis te gaan, maar er is niemand die mee kan. Blijf je dan thuis? Natuurlijk niet! De wereld ligt aan je voeten, en daar heb je helemaal niemand voor nodig.


4. We like Bali

De reisgids voor het ultieme eilandleven door Pris & Eve van het platform Welikebali! Deze insiders delen in dit paradijselijke boek hun favoriete adressen. Van de leukste plekken om te eten en te slapen tot de beste surfspots, stranden, spa's, winkels, yogascholen en bijzondere uitstapjes.


5. Off the beaten track

In dit boek nemen Elke Salverda en Sarah Reinhoudt van het reisplatform Wander-Lust.nl je mee off the beaten track. Ben jij op zoek naar avontuur en laat je je graag positief verrassen? Droom dan met Elke en Sarah over plaatsen op de wereld die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt.

bottom of page