top of page

5x op retreat in de mediterrane

Genieten in Spanje, Portugal en Italië


Zon, zee, strand en yoga! Het kan en mag weer, dus op retraite naar de mediterrane! Wat denk je van yoga op een bergtop aan het Lago D’Orta, van een ‘Disconnect & Reconnect Moving Meditation’ aan de Algarve of van een ‘Yoga én Wijn Retreat’ in Andalusië? Hieronder vind je 5 heerlijke retraites in de mediterrane. Welk adresje kies jij?

1. Mandali experience in Italië

Deze magische plek op een bergtop aan het Lago D’Orta staat nog héél hoog op mijn lijstje. Deze zomer kun je er terecht voor een 3- of 6-daagse Mandali experience. Dompel je onder in yoga, meditatie en meer…


2. Soul retreat aan de Algarve

Grenzend aan de Algarve, zo’n 20 minuten van spectaculaire surfstranden en het rustige platteland van Alentejo, vind je Monte Orada: een eco community based soul-retreatcentrum, of ook wel: ‘an abundant green womb for expansion and transformation.’ Hier geniet je van een yoga retreat of yoga teacher training, maar ook van een yoga & hiking retreat of een disconnect & reconnect moving meditation.


3. Genieten in Andalusië

Tussen de glooiende heuvels van het uitgestrekte landschap in het Spaanse Andalusië ligt een magisch yogaparadijs. Niet voor niets, door Yoga Journal 2019, uitgeroepen tot een van de beste yogaretreats ter wereld. Je geniet er van verschillende retraites, zoals de relax & restore retreat, de retreat met een cursus permacultuur en zelfs een yoga & wijnretreat. Genieten!

4. Finca in een sprookjesachtige vallei

In Vale de Moses in Portugal geniet je van yoga in glazen(!) shala’s, heerlijke veggie meals uit eigen tuin, therapeutische massages, acupunctuur en meer! The Guardian, The Telegraph en Yoga Journal noemden Vale de Moses al ‘één van de beste yoga-retraites ter wereld. Ik kan niet wachten om dit zelf uit te gaan proberen!⁠


5. la dolce vita!

Yoga in combinatie met de goede dingen van het leven, ‘la dolce vita’, dat is waar het in deze retreat in Umbrië om draait. Hier geniet je ‘s morgens van yoga, ’s middags van een met liefde bereide Italiaanse lunch (eventueel met een goed glas wijn) en later op de dag van de vrijheid om heerlijk te wandelen, fietsen, bij het zwembad te luieren, naar een wijnproeverij te gaan of het stadje Assisi te bezoeken.

bottom of page