top of page

5x leren & leven van planten

Geniet van groen!


Rozenblaadjes als hartopener, zonnebloemthee bij koorts en rozenbottel om je immuunsysteem een boost te geven. Veel planten kun je volgens de kruidenkunde inzetten als medicijn én meer. Wat denk je bijvoorbeeld van een Paardenbloem latte of een verfrissende face mist van Watermunt? Meer leren over leven met planten? Hieronder vind je 5 tips!

1. Boek

Ken jij het boek: ‘Plant als medicijn, maak je eigen natuurlijke apotheek’ van Leoniek Bontje al? In dit boek laat Lonneke zien hoe gemakkelijk je je eigen geneesmiddelen van planten maakt. Voor elk lichaamssysteem, zoals het zenuwstelsel en de spijsvertering, beschrijft Leonneke de meest gebruikte planten en de manier waarop ze kunnen worden ingezet.

.

2. Etnobotanica

Nelle Odeur ken je misschien wel van haar bedrijf Scent & Spice. Als etnobotanica bestudeert Nelle de relatie tussen mens en plant. Het is haar missie anderen te laten ervaren hoe wij verbonden zijn met planten. Nieuwsgierig? Doe een workshop of cursus!

3. Tuin

Genieten tussen het groen? Dat kan in de Hortus Botanicus! Wist je trouwens dat je lid kunt worden van de vriendenvereniging van de Hortus? Je krijgt dan een heel jaar gratis toegang tot de tuin. Leuk om (jezelf) cadeau te geven.


4. Kruidenhealer

Ook op insta vind je voldoende planten en kruideninspiratie, bijvoorbeeld van kruidenhealer Emanuelle Vos. Deze zomer lanceert zij haar eigen platform over medicinale en voedingsrijke planten. Even in de gaten houden dus!


5. Plant

Tot slot, wie kent hem niet: de Ayahuasca plant. De queen onder de medicinale planten. Meer leren over Ayahuasca? Lees dan mijn blog over Ayahuasca.

bottom of page