top of page

5x de beste yoga op Bali

De beste yogascholen en retraites op Bali


Bali, of ook wel: het eiland van de goden. Die ‘spirit’ voel je meteen. Zet je een stap op dit eiland, dan omring je je met tempels, offers en de fijne manier waarop mensen hier met elkaar omgaan. Dag in dag uit staat karma centraal. En dat voel je! Het is dan ook niet zo gek dat Bali jaarlijks duizenden toeristen voor een retraite of yoga reis trekt. Maar waar begin je jouw yoga vakantie op Bali? Hieronder vind je 5 tips voor de beste yoga op Bali. Namasté!


TRAVELTIP! sla het drukke Denpasar en Kuta over en steek direct door naar het authentieke Bali.


1. Bijzonder: buitenverblijf van een prins


Waar & bij wie?

De sympathieke Canadees Claude en zijn Javaanse partner Iyan richtten het yogacentrum Oneworld Retreats op. Hier kun je het hele jaar door terecht voor diverse 6-daagse yogaretreats op Bali.


Waarom?

De yoga retraites op Bali worden gegeven op een wel heel bijzondere plek: het buitenverblijf van de prins van Ubud. Omgeven door jungle en rijstvelden is dit dé omgeving om tot rust te komen. De retraites bestaan uit dagelijkse yogasessies in de buitenlucht aangevuld met Ayurvedische spabehandelingen, een kennismaking met holistische rituelen en healthy meals.


Hoe dan?

Oneworld Retreats vind je op 1,5 km van Ubud.2. Populair: Yoga Barn


Waar & bij wie?

In het hart van Ubud vind je, misschien wel, de meest bezochte yoga locatie van Bali: The Yoga Barn.


Waarom?

The Yoga Barn is een prachtige plek met halfopen yogastudio’s, die uitkijken op groene rijstvelden. Ga je voor sfeer, mensen, lekker eten en een echte hotspot? Dan ben je hier op je plek. Bij de Yoga Barn kun je terecht voor yogalessen, meditaties, retraites, ayurvedische massages, detox programma’s, healthy food, yogakleding en meer.


Hoe dan?

Yoga Barn vind je in Ubud, net naast het bekende Monky Forest.3. Relax: Nusa Lembongan


Waar & bij wie?

Ten oosten van Bali ligt een prachtig paradijsje: Nusa Lembongan. Op dit eilandje vind je een aantal kleine(re) yogascholen.


Waarom?

Nusa Lembongan is minder druk en toeristisch dan Bali. En tegelijkertijd, stiekem, misschien nog wel mooier. Op het eiland vind je een paar kleine yogascholen, waaronder Serenity Yoga en Yoga Shack. En raak je, net zoals ik, op slag verliefd op Nusa Lembongan, dan kun je er bij Serenity Yoga ook voor kiezen om een teacher training te volgen.


Hoe dan?

Nusa Lembongan ligt op een klein half uurtje varen van Sanur, Bali.


4. Tropisch ecologisch: Desa Seni resort


Waar & bij wie?

Net iets buiten Canggu vind je het ecologische Desa Seni resort, een duurzaam paradijs van bloemen en palmbomen.


Waarom?

Desa Seni is Bali in het klein: tropisch, prachtig en met heel veel groen. Volg je een pad door de tuin, dan vind je midden in een rijstveld één van de mooiste yogalocaties van Bali. En heb ik je al verteld over de holistische spa en het biologische restaurant in dit resort? It comes with a price, maar als je het geld hebt…

Hoe dan?

Desa Seni vind je op ongeveer een kwartiertje scooteren vanaf het centrum van Canggu.5. Authentiek: Chakra Yoga Bali


Waar & bij wie?

De yogaschoool Chakra Yoga kijkt uit over de rijstvelden van Ubud en wordt gerund door lokale Balinezen, met lokale Balinese leraren.


Waarom?

Bij Chakra Yoga Bali krijg je les van authentieke en toegewijde Balinese yogadocenten en genezers. Je kunt er terecht voor een yogales, yoga teacher training, genezerstraining, yoga retraite of healing. Je ondersteunt daarmee ook de locals.


Hoe dan?

Chakra Yoga vind je in hartje centrum Ubud, boven Oasis Yoga & Cafe.

bottom of page